Cultural Village Schaaktoernooi 2011

Leuk menu

Verslag ronde 2

Dinsdag 22 november 2011 - Gisteren verkeerde ik in de vereerde omstandigheid mee te mogen dineren met de spelersgroep. Het was voor mij behalve een copieuze vooral een Babylonische ervaring. Vele discussies werden gevoerd in het Engels, Indiaas, Russisch en Nederlands (uiteraard over voetbal). Na een smekende blik van Aleksandr was Anne zo vriendelijk hem te leren hoe je een sinaasappel schilt. Misschien dat dit in hun onderlinge partij een appeltje wordt...

Vandaag tegen David Klein leek dat ook enige tijd het geval. Tot Anne iets over het hoofd zag en plots tegen het wat vrolijker fronsende gezicht van David aan zat te kijken. Vechten dus om eeuwig schaak te bereiken, of zoals we hier zeggen Euwig Schaak. Een remise voor de beide jongeren.
Ondertussen was Aleksandr Lenderman erin geslaagd een mooi lijkende stelling van Vitaliy Bernadskiy om zeep te helpen. Tsja... dan is de jonge Amerikaan toch al lekker bezig met 2 uit 2.
De andere Amerikaanse deelnemer, Daniel Naroditsky, verschalkte zomaar de als nummer 2 geplaatste Indiase Grootmeester Adhiban.
Vervolgens werd likkebaardend gekeken naar de verrichtingen van Tom Bottema. Toch een beetje de underdog en dat trekt altijd sympathisanten. Heeft Tom beter gestaan? Zeg het maar. In ieder geval wist Piet keurig naar remise af te wikkelen.

En dan kijk je als goedwillende amateur terug op een dagje mooi schaken, waarbij ik me plots realiseerde dat onze beide voorheen vrolijke IndiŽrs plots wat somberder oogden.
Volgens mij gaat dit een verrassend toernooi worden, maar dan moet alleen Lenderman nog even meewerken want die staat mooi alleen aan kop.

Morgen meer.

Voor meer gewenste informatie zoals speelschema, voortschrijding en stand: zie www.ssij.nl