Cultural Village Schaaktoernooi 2011

Je zal je dag maar niet hebben

Verslag ronde 3

Woensdag 23 november 2011 - Een mooie woensdag in Wijk aan Zee, eindelijk zonder mist. Dat zou toch een heldere kijk op de gang van zaken geven.....zou je denken. De toernooidag begon echter met een mailtje vanuit  café de Zon: technische storing, dus geen live uitzending. En dat terwijl onderhand half India gespannen zat te wachten op de verrichtingen van hun twee helden. Hetzelfde gold uiteraard voor de fans van de overige deelnemers en de rest van de onpartijdige schaakwereld. Helaas, Joost Jansen had even zijn dag niet, en hij was niet de enige. Er is dus flink hout gehakt vandaag: geen medelijden geen remises.

Onwetend van het leed kwam ik tegen half vijf een lege kroeg ingelopen. ??? denk je dan. In de speelzaal aangekomen trof ik nog net Anne Haast die wat troost leek te zoeken bij Joost Jansen. Op mijn vorsend vragende blik werd geriposteerd met een benepen "het ging niet helemaal goed". Nu is verliezen van Bernadskiy in mijn ogen geen schande, maar een halfje was toch leuk geweest.
Verder heb ik eigenlijk weinig respons van spelers gehad, de meeste waren al weg.  Wel heb ik even kort met Bok en Peelen kunnen praten.  Benjamin Bok was van mening dat hij, na gisteren wederom het geluk aan zijn zijde had. Tel je zegeningen jongen vriend: je staat aan kop verdorie! Zijn tegenstander, Piet Peelen, had naar eigen zeggen ook zijn dag niet. Na toch beter te hebben gestaan verliezen...da's nooit leuk.


Tom Bottema legt Carla uit wat er mis ging

Maar degene die zijn dag echt niet had was toch de arme Tom Bottema. Al na 10 zetten wierp de arme Bottema de nog droge handdoek in de Indiase ring. Ik mag eigenlijk geen verwachtingen uitspreken, maar Aleksandr Lenderman heeft wel geluisterd. Zijn verlies tegen Sethuraman brengt dus weer wat spanning terug. David Klein maakte (mijn eigen) verwachtingen waar, in een vlotte aanval werd Daniel Naroditsky teruggewezen.
Enfin, er is tenminste geen speler meer met 0 punten. Dat dan weer wel!

Voor de uitslagen en standen en alle andere schematische voorstellingen, zie www.ssij.nl/indexcvt2011.html

Tot morgen!