Cultural Village Schaaktoernooi 2011

Eigenlijk een normale schaakdag

Verslag ronde 4

Donderdag 24 november 2011 - Ja...tjeemig. Wat moet je nou over zo'n ronde schrijven?
Piet Peelen had toch maar een halfje van Adhiban Baskaran (zo heet hij dus echt) weten af te snoepen en toch was hij niet content. Peelen wil tenslotte altijd beter en was ervan overtuigd dat hij ook kansen heeft gehad vandaag. Kansen moet je pakken vind ik. Al ligt dat in schaken soms iets anders.
Tom Bottema lijkt de gedrevenheid van de eerste twee dagen wat kwijt. Na twee toch wel mooie remises nu twee verliespartijen aan de broek. Maar we kennen Bottema toch ook niet als iemand die het hoofd gauw laat hangen.

En dan de vraag die vanmiddag in het zo sfeervolle etablissement rondzong: "Wat is er met Anne Haast aan de hand"? Zelf keek ze wat verbaasd bij deze vraag. Eigenlijk niet veel vond ze zelf. Alleen nog wat ervaring opdoen in het remise maken van een stelling zoals ze vandaag tegen Sethuraman op het bord had. De jonge IndiŰr lijkt zijn wat desastreuze start achter zich te hebben gelaten.
Benjamin Bok slaagde er niet in zijn vrijpion te verzilveren en Lenderman wist listig een remise uit het vuur te slepen. Bok blijft hiermee de leider.
In de laatste partij van de dag had de jonge Oekra´ense belofte Bernadski urenlang een prima voordeel en een gewonnen lijkende stand. Maar maak het maar eens waar! Nou, dat kun je dus prima aan hem overlaten. Hiermee nestelt Vitaliy Bernadskiy zich netjes naast Benjamin Bok. Twee IM's aan de leiding na 4 ronden!

Zo terugkijkend was het eigenlijk een normale schaakdag in wereldschaakdorp Wijk aan Zee. Sommige spelers kijken hier wellicht wat anders tegen aan, er hadden andere uitslagen kunnen zijn maar het liep zoals het gelopen is.

Voor standen en dergelijke zaken zie www.ssij.nl/indexcvt2011.html.

Tot morgen maar weer.