Cultural Village Schaaktoernooi 2011

Oeps...

Verslag ronde 7

Maandag 28 november 2011 - Jaja...oepsdagje. En niet per se een met een negatieve lading. Een kort rondje langs de borden dus maar.
David Klein vs Benjamin Bok. Niets ten nadele van Klein maar wat is het effect van de remise tegen Anne Haast geweest voor Bok? Klein heeft m.i. keurig gespeeld en Bok moest het antwoord schuldig blijven. Oeps...geen GM norm en voor nu ook even niet aan kop.
Bernadskiy vs Adhiban. Twee koplopers in de ring. De jonge Vitaliy nog met de nederlaag van gisteren in het hoofd tegen de "bulldozer" uit India. Duidelijk potje schaak lijkt me. Oeps...weer een koploper minder.
Sethuraman vs Peelen. Piet Peelen nog euforisch na gisteren tegen de bedeesde jonge IndiŽr. Een prachtige partij eigenlijk waar Peelen zich rustig hield en een naar een mooie plusremise kon afwikkelen. Oeps...Peelen in de eindspurt en nog keurig op 50%.


Piet Peelen

Lenderman vs Bottema. De jonge Amerikaan kon wel een succesje gebruiken na zijn afstraffing door Naroditsky gisteren. Tom Bottema is niet het type speler dat hier zomaar aan mee wenst te werken, volgens de kenners was het toch apart dat hij voor het Konings Indisch koos. Oeps....KI is toch een specialiteitje van Lenderman.
Anne Haast vs Naroditskiy. Volgens de ruimschoots aanwezige kenners heeft Haast toch echt gewonnen gestaan. De Amerikaanse dadendrang noopte Haast tot een winstpoging. De kleine Naroditsky wist echter bijtijds zoveel varianten in de stelling te vlechten dat het toch te moeilijk werd. Oeps...leermomentje: wanneer moet je welke zet doen?


Anne Haast

En dan zit ook deze ronde er weer op. Adhiban aan kop, invaller Lenderman hijgt hem in de nek (let op de slotronde...) en daaronder het stevig doorhangende vinkentouw.
Wat brengt morgen? Nog meer verrassende uitslagen?