IJmondvierkampen 2014

Ronde 3 - Miguoel Admiraal wint IJmondvierkampen

Zondag 22 juni 2013 - Zoals verwacht heeft Miguoel Admiraal de achtste editie van de IJmondvierkampen op zijn naam geschreven. Mede door de winst op IGM Zhaoqin Peng won Miguoel groep 1 glansrijk. In de derde ronde koos hij voor een veilige verdediging en was de remise een verwachte uitkomst. Sjoerd Plukkel en Zhaoqin Peng waren op dat moment nog in volle strijd om de tweede plaats verwikkeld. Het werd weer eens een ouderwetse hakpartij waarbij de kansen steeds weer keerden. Uiteindelijk trok Peng aan het langste eind. De partijzetten volgen nog.


Winnaar van groep 1 - Miguoel Admiraal


Tweede plaats voor Zhaoqin Peng

In groep 2 waren Colleen Otten en Ankit Majhi de grootste kanshebbers voor de groepswinst terwijl Jos Vlaming de lachende derde zou kunnen worden als hijzelf won en Colleen Otten zou verliezen. Een spannende finale lag dus in het verschiet. Maar dit laatste scenario raakte al snel uit beeld door de remise Otten-Wijnberg. Ankit was intussen bezig de verdediging van zijn tegenstander te ontmantelen en dat resulteerde in een fraaie partij- en groepswinst.


Winnaar van groep 2 - Ankit Majhi


Tweede plaats voor Colleen Otten

En daarmee kunnen we weer een fijn toernooi afsluiten. Weliswaar zonder officiele kroongroep maar die lijkt zich wel spontaan te hebben aangediend. Tot volgend jaar bij 9e editie!


Tooernooidirecteur Will van der Laan reikt de tweede prijs groep 1 uit aan Peng


Will van der Laan reikt de eerste prijs groep 1 uit aan Miguoel


Colleen ontvangt de tweede prijs groep 2


Ankit ontvangt de eerste prijs groep 2 uit handen van Will van der Laan