Cultural Village Schaaktoernooi 2013

Eerste dag Cultural Village Schaaktoernooi zit erop

Zaterdag 30 november 2013 - Toch altijd beetje spannend zo'n start van een toernooi. Komen de deelnemers, en genodigden, wel op tijd? Gelukkig hadden we voor de opening en loting voldoende tijd gereserveerd. Alle tijd om mogelijke verstoringen op te vangen.

Na een kort welkomstwoord mijnerzijds hield Jeroen vd Berg een mooie openingsspeech met veel verwijzingen naar de ruime historie van dit leuke toernooi. Inclusief een dankwoord aan, de helaas afwezige, Kees Schrijvers. Begonnen als handreiking naar jeugdige normjagers en uitgegroeid tot een volwassen en gerespecteerd toernooi. De arbiters André en Joost namen de loting voor hun rekening en alles verliep vlot zodat we toch nog keurig op tijd aan de lunch konden.

Robert Ris - Tycho Dijkhuis Rick Duijker - Li Riemersma

Exact op tijd en voorafgegaan door een luide belklank van Ad van Schie kon de eerste ronde van start. Vandaag moesten 5 ronden worden gespeeld en bij elke ronde stonden wel enkele borden "in brand". We hebben vandaag alles mee mogen maken wat bij een rapidtoernooi schijnt te horen. Attractief en spectaculair schaak met hoogte- en dieptepunten.

Frank Erwich - Merijn van Delft Hing Ting Lai - David Klein

Hoewel op internet alles prima te volgen is (dank aan André Kunst) hoor je als rechtgeaard schaakliefhebber eigenlijk in de speelzaal aanwezig
te zijn. Spanning, discussies, leed en euforie laten zich nou eenmaal niet digitaal vertalen.

Arthur Pijpers - Jorden van Foreest De speelzaal

David Klein is na vandaag de trotse koploper op de hielen gezeten door een mooi legertje schaaklustigen.

Morgen nog 4 ronden.....

Dennis Krassenburg