Cultural Village Schaaktoernooi 2014

Pittige avond

Zaterdagavond 29 november 2014 - Na de eerste ronde even tijd voor wat anders. Ad had een heerlijke nasi maaltijd bereid met saté...en ijs toe. Pittig Chinees intermezzo dus. Een voorbode voor een wellicht zware avondronde?


De gezamenlijke maaltijd vooraf aan ronde 2

In ieder geval wel voor de sympathieke Ströbecker Richard Matthies. Na een blundertje in de eerste ronde werd hij nu gedecideerd weggeschoven door zijn Italiaanse opponent Claudio Ingravallo. Samen met de Tsjech Milos Cermak deelt hij de tussentijdse eerste plek in de CV groep. Die twee mogen het morgen uitvechten met de Wijk aan Zeëer Wolter Vos op het vinkentouw. De CV groep was dus behoorlijk vlot klaar deze avond.

 
Richard Matthies   Wolter Vos

Ondertussen was er in de andere twee groepen van alles aan de hand. Hing Ting Lai kwam tegen Ilias van der Lende een kwaliteit achter met wel enige compensatie. Ilias zal ergens toch iets over het hoofd hebben gezien want ook hij leverde een kwaliteit in. Hing Ting Lai herpakte zich en stak het punt vrolijk in de tas. En gaat met 2 uit 2 vrolijk fluitend de derde ronde tegemoet.
Robert Ris had intussen Tycho Dijkhuis stevig in de tang. Even doorbijten en ook daar viel het volle punt. De "oude" Amsterdammer mag met zijn anderhalfje de strijd aan met Hing Ting Lai.

 
Ilias van der Lende   Tycho Dijkhuis

Friso Nijboer leek niet alleen de fel vechtende Robby Kevlishvili als tegenstander te hebben maar ook de onverbiddelijke klok. Heeft de altijd zo secuur spelende grootmeester zijn jonge tegenstander onderschat? Het lijkt mij van niet maar de harde werkelijkheid is wel dat Robby Kevlishvili hier een prachtig punt heeft gescoord!

   
Robby Kevlishvili   Friso Nijboer  

Slechts één remise vanavond. Lag het aan de maaltijd van Ad? Of de strijdlust der deelnemers? Ach, sommige vragen verdienen geen antwoord. Morgen vallen de beslissingen. Voor de één mee, voor de ander tegen.

Dennis Krassenburg