Cultural Village Schaaktoernooi 2014

Robby Kevlishvili winnaar van de tweekamp jong tegen oud

Zondag 30 november 2014 - Mistig in Wijk aan Zee. Ik hou daar zelf wel van: het houdt ons mooie dorp overzichtelijk terwijl je geen idee hebt wat er allemaal gebeurt. Net als de schaakborden in café de Zon. Beperkt speelveld met oneindige mogelijkheden. Vandaag de slotdag waarbij in alle groepen sommige zaken wel helder leken maar het wellicht toch niet zouden zijn. Desillusie en vreugde kunnen zomaar een dunne scheidslijn kennen vandaag.
De eerste aandacht ging uiteraard uit naar de tweekamp waar Friso tegen een achterstand aankeek en in de 2 partijen met verkort tempo de zaak moest rechtzetten. Gaan de jaren tellen bij dhr. Nijboer? Ik durfde het hem niet te vragen. Feit is echter dat Robby Kevlishvili na zijn winst van gisteren ook deze partijen (met een overdaad aan tijd op de klok) naar zich toe wist te trekken.


De tweekamp jong tegen oud: Friso Nijboer tegen Robby Kevlishvili

In de groep met Cultural Village spelers zou het kunnen gebeuren dat drie spelers gelijk gingen eindigen. En verdomd, dat gebeurde ook nog. Terwijl Claudio Ingravallo de winstkans door de Italiaanse vingers zag glijden en in remise moest berusten tegen Miloš Čermák uit Bystre leek Wolter Vos niet zomaar de Ströbecker Mauer van Richard Matthies te gaan slechten. Maar ja... tegen Vos moet je geen kansjes weggeven. Wel jammer voor die aardige Oosterbuur; hij speelde veel beter dan verwacht maar miste toch het killerinstinct.


Claudio Ingravallo tegen Miloš Čermák

In de Jeugdgroep diende Robert Ris te winnen van Hing Ting Lai om de zege uit te kunnen dragen op de Albert Cuijpmarkt terwijl zijn opponent aan een halfje genoeg had. En die kant leek nog op te gaan ook. Maar ja...na een niet werkend stukoffer kon de stille maar sympathieke Hing Ting Lai ook Robert Ris(k) aan zijn zegereeks toevoegen: het maximale resultaat 3 uit 3!


Hing Ting Lai, winnaar van de vierkamp jong Nederlands talent

Is het toernooi geslaagd? Voor de winnaars zeker. En ook voor de organisatie. Waar winnaars zijn heb je ook verliezers, maar ik heb niemand in tranen het pand zien verlaten. Hier en daar een boze of teleurgestelde blik maar daar bleef het bij.


Robby Kevlishvili winnaar van
de tweekamp jong tegen oud

Dat alles gesteld hebbende bleef alleen het formele slot van dit mooie weekend over: de prijsuitreiking! De Beverwijkse wethouder Hayder Erol was bereid deze mooi taak op zich te nemen. Een taak die bij hem in goede handen is. Met mooie warme woorden stipte hij nog maar eens het belang aan van het Denken! Dat houdt je gezond, en zo is het.
Alle prijswinnende deelnemers werden door Haydar Erol, al dan niet gesouffleerd, voorzien van hetgeen hen toekwam. Een mooi slot van een mooi toernooi. Waarvoor dank aan de deelnemers en de sponsors. Zonder hen zit je tenslotte als organisatie maar moederziel alleen in een lege zaal, nietwaar?


Robby Kevlishvili ontvangt de eerste prijs uit handen van wethouder Haydar Erol

Volgend jaar de 20e editie van dit charmante toernooi.
Fijne Feestdagen en tot Tata!

Dennis Krassenburg