Laatst gewijzigd zondag 8 december 2013 14:00 uur
 
CVST 2013: "The fast and the furious"

Zondag 1 december 2013 - Toch een aparte ervaring, Twee dagen rapid in plaats van tien ronden relatieve rust. Het geeft een andere sfeer: met meer spanning en minder gewandel. Omdat vooraf duidelijk besloten was om zonder increment te spelen liepen op enkele borden de gemoederen af en toe hoog op. Kortom: spektakel. In een deelnemersveld met een aantal sterke, dan wel opkomende, jeugdspelers bleken alle opties open.   Lees verder.

 
CVST 2013: Eerste dag Cultural Village Schaaktoernooi zit erop

Zaterdag 30 november 2013 - Toch altijd beetje spannend zo'n start van een toernooi. Komen de deelnemers, en genodigden, wel op tijd? Gelukkig hadden we voor de opening en loting voldoende tijd gereserveerd. Alle tijd om mogelijke verstoringen op te vangen. Na een kort welkomstwoord mijnerzijds hield Jeroen vd Berg een mooie openingsspeech met veel verwijzingen naar de ruime historie van dit leuke toernooi.  Lees verder.

 
CVST 2013: GemÍleerde groep deelnemers Cultural Village Schaaktoernooi

Maandag 21 oktober 2013 - De organisatie is er, ondanks de dreigende afgelasting, ook dit jaar in geslaagd een toernooi te organiseren met een mooie en gemÍleerde groep deelnemers: van de oudste deelnemer (Li Riemersma) tot de jongste (Europees Kampioen Jorden van Foreest) en alle smaken die daartussen zitten. Een combinatie van sterke, opkomende, jeugdspelers en de "gevestigde orde". Zo zal bijvoorbeeld de 16-jarige Hing Ting Lai in 2014 een tweekamp spelen tegen GM Paul van der Sterren. Hij heeft in de groep de laagste rating maar zal ongetwijfeld een geducht tegenstander blijken. David Klein heeft de hoogste rating en zal moeten laten zien of hij deze ook in een rapidtoernooi kan waarmaken. Local hero Rick Duijker zal de eer van de IJmond hoog moeten zien te houden in dit sterke gezelschap. Het wordt dus ongetwijfeld een spectaculair rapid toernooi.

 

 
CVST 2013: Deelnemersveld Cultural Village Schaaktoernooi bekend

Zondag 20 oktober 2013 - Vandaag wist de organisatie de laatste deelnemer vast te leggen voor het CVST toernooi. We kunnen ons verheugen in een leuk en gemÍleerd deelnemersveld. Van "oude rotten" tot sterke opkomende jeugd.

In volgorde van Fide rating:

IM    2489    David Klein  
IM 2443 Li Riemersma  
IM 2425 Merijn van Delft (deelnemer Tata Steel Chess 2014 GM - B)
IM 2416 Robert Ris  
  2366 Arthur Pijpers  
FM 2317 Frank Erwich  
  2310 Jorden van Foreest    (Europees kampioen 2013 jeugd t/m 14 jaar)
FM 2251 Rick Duijker (de lokale held)
  2219 Tycho Dijkhuis  
  2169 Hing Ting Lai (speelt volgend jaar match tegen Paul van der Sterren)

De opening en loting vinden plaats op zaterdag 30 november vanaf 11:00. Op zondag 01 december verwachten we het spektakel rond de klok van 17:00 af te sluiten.

 

 
CVST 2013: Doorstart Cultural Village Schaaktoernooi 2013

Vrijdag 11 oktober 2013 - Afgelopen woensdag zag ik mij genoodzaakt u te melden dat, ten gevolge van de ontwikkelingen bij het Tata Steel Chess, het voor ons niet mogelijk was om ook dit jaar het Cultural Village Schaaktoernooi te organiseren. Naast diverse, op condoleance berichten lijkende, reacties meldde zich plotseling een -onverwachte- sponsor. Deze kwam uit de hoek NewsAboutChess / Schaaksite.

Deze onverwachte, maar verheugende, wending stelt ons in de gelegenheid om toch, zij het in afgeslankte vorm, de continuÔteit van het toernooi te waarborgen. Op zaterdag 30 november en zondag 01 december zal in cafť de Zon te Wijk aan Zee een 9-ronden rapidtoernooi voor 10 geÔnviteerde spelers worden gehouden. Het deelnemersveld zal hoofdzakelijk bestaan uit diverse IM's en sterke jeugdspelers.

We hopen u binnenkort meer informatie te kunnen geven via aanvullende persberichten en de site www.ssij.nl

Namens een verheugde organisatie,

Dennis Krassenburg
Toernooidirecteur CVST

 

 
CVST 2013: Cultural Village Schaaktoernooi 2013 gaat niet door

Woensdag 9 oktober 2013 - Vandaag heeft Tata Steel middels een persbericht / persconferentie laten weten dat de opzet van het Tata Steel Chess Tournament 2014 is gewijzigd ten opzichte van de vorige editie's.

Voor ons als organisatie van het Cultural Village Schaaktoernooi is vooral de mededeling van het vervallen van Grootmeestergroep C van belang. Immers, de winnaar van het CVST promoveert traditiegetrouw naar deze groep. Met het wegvallen hiervan is de belangrijkste pijler van ons toernooi weggevallen. Deze promotie stond tenslotte garant voor een aantrekkelijk deelnemersveld ťn het benodigde budget.

Op grond hiervan heeft de organisatie van het CVST besloten om het toernooi dit jaar geen doorgang te laten vinden. Een beslissing die niet licht genomen is en ons zeer aan het hart gaat.

Echter.... volgend jaar is een jubileumjaar voor Cultural Village of Europe. Er zal dan -Europabreed- uitgebreid aandacht worden besteed aan het 15-jarig bestaan hiervan. Voor ons reden om met optimisme naar de organisatie van het Cultural Village Schaaktoernooi 2014 uit te kijken.

We houden u uiteraard op de hoogte.

Namens de organisatie,

Dennis Krassenburg
Toernooidirecteur CVST